sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Iholla

Iholla!

Sain mukavan projektin kuukausi sitten kun LOFTET otti yhteyttä ja pyysi yhteisnäyttelyyn Jurvalaisen veistäjän Kaj Lindgårdin kanssa. Kaj tekee uskomattoman hienoja ihmisfiguuriveistoksia.

Elokuussa ei sitten tarvinnut ihmetellä mitä tekisi työhuoneella, siellä oli kesän jäljiltä mieletön kaaos. Kaaos vaati taltuttajaa, lisäksi KONSTRUNDAN pakkasi päälle. (Kiitos kävijöille!), ja uudet työt houkuttivat maalaajaansa todella paljon.

Nyt on Kaaoksesta, Konstrundanista ja Luomisen Tuskasta selvitty; huomenna menen ripustamaan teokset Loftetin seinille ja ne saavat seurakseen Kajn veistokset.

Jännää. Se on joka kerta yhtä Jännää. Uuudet teokset, joita ei ole nähnyt ketään.  Aika ajoin iskee paniikki! Tekisi mieli repiä ne pieneksi silpuksi ja maalata ensiyönä uudet. Kahdesta materiaalivaihtoehdosta, joille maalasin ja piirsin, tuntuu että olisi pitänyt valita toisin.
Toimiiko ne Loftetin tilassa? Käyvätkö yhteen veistosten kanssa?

Taiteessa ei ole sääntöjä. 1+1 ei ole 2. Kukaan ei kerro oletko oikeassa vai väärässä. Oikeaa ja väärää ei ole olemassa. Työhuoneella on vaan sinä, pensseli, kynä, paperi ja Voima, joka liikuttaa kättä. Maalatessa katoaa aika paikkka ja aivot sulkeutuu. Tietoinen ajattelu on pois pelistä.

Abstraktissa maalauksessa en anna itselleni etukäteissuunnitelmaa vaan lähden vain maalaamaan, Nyt päätin etukäteen, että teen minimalistisia naisten kasvokuvia. Mistä tietää koska kuva on valmis? Ei mistään. Se valinta on osittain tietoinen; päätät että nyt. Jos et lopeta, kuva jatkaa itsensä maalaamista ja muuttuu ihan toiseksi kuvaksi kun se olisi ollut ensimmäisen pysähdyksen jälkeen . Minimalistisuus oli haastavaa, olisi tehnyt mieli vetää vielä yksi viiva. Osaan kuvista vedinkin sen "toisen"  viivan ja silloin katosi minimalistinen henki. Voipi olla että sellainenkin päätyy huomenna Loftetin seinälle.

Tervetuloa ja Tervemenoa Loftetiin! Iholla -näyttelymme on esillä 10.10 asti, Loftetissa kannattaa pistäytyä  Leivos Kahvilla tai Lounaalla ja TaitoShopissa on ihania tuotteita vaikkapa Lahjaksi.

Cata A " Lova" maalaus paperille 110x80 cm
                                           Kaj Lindgård "Prinsessa ja sammakko" puuveistos

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti